Steenbakkerij Vandersanden Maasmechelenfiche SB00030  


Steenbakkerij Vandersanden Lanklaar


Type
Steenbakkerij


Ligging
Toponiem: -
Adres: Slakweidestraat 35, 3630 Maasmechelen
Kadasterperceel: -
CoŲrdinaten: 50,9392; 5,6938


Periode
2016 - nu


Eigenaar
Joseph Bricks nv, later Vandersanden Group nv


Toestand
Actieve steenbakkerij


Beschrijving/informatie/geschiedenis

Joseph Bricks was een start-up die in 2016 op een innovatieve manier steenstrips ging produceren. Het bedrijf werd opgericht door Wim Heylen (zoon van Joseph Heylen, stichter van de voormalige steenbakkerij Heylen in Veldwezelt) en Matthieu van den Berg (ex-Wienerberger). Al in augustus 2017 werd het door Vandersanden Group overgenomen.

Het bedrijf Joseph Bricks produceerde geperste baksteenstrips, in tegenstelling tot de gezaagde baksteenstrips die door heel wat andere baksteenbedrijven werden/worden geproduceerd, ook door Vandersanden. De gezaagde strips leveren veertig procent besparing op in verbruik van grondstoffen en energie ten opzichte van volle stenen. Het persen van deze steenstrips zorgt voor nog eens vijftig procent extra besparing. Beide types steenstrips zijn geschikt voor gevel- en wandbekleding, vooral bij woningrenovatie. Op die manier kon Vandersanden deze nieuwe techniek snel toevoegen aan zijn eigen baksteenproductie. Vanaf 2018 wordt een uitgebreid assortiment van deze geperste steenstrips wereldwijd gedistribueerd.

Steenbakkerij Vandersanden heeft een korte bedrijfsfilm over de baksteenproductie. Meer bedrijfsfilms vind je op hun YouTube-pagina.


Meer foto's


Bronnen
- Website Steenbakkerijen Vandersanden